Discussion:
XFCE removable storage unmount notification gone
(too old to reply)
Paul Marwick via arch-general
2018-06-25 19:10:37 UTC
Permalink
Raw Message
I'm running three copies of Arch with XFCE as DE. Recently I've noticed
that the normal desktop notification when a removable storage device is
unmount has gone. As a test, I turned on auto-mount. When a USB drive is
plugged in, I'm still getting mount notifications, but nothing when the
device is unmounted. The only indication I see that the device has
unmounted is a change to the desktop icon.

One of my Arch installs isn't used all that often, so hasn't been
updated recently. Its still showing both mount and unmount notifications.

Trouble is, I can go for fairly long periods without using removable
media, so I've no real idea what update caused the change. No idea how
to hunt for it either.

Anyone else seeing this behaviour? Any ideas how to fix it?

Paul.
Ben Mezger
2018-06-25 18:19:10 UTC
Permalink
Raw Message
I don't recall getting a notification when I unplugged a USB drive,
but I cannot test it now since I am not using XFCE anymore.
Do you by any chance have gvfs and thunar-volman installed? Afaik,
those are required. I do recall that Thunar needs to be running as a
daemon mode to handle automatic mounting. You also need a notification
daemon installed, but from your e-mail I guess you already have it
installed.


On Mon, 25 Jun 2018 at 15:10, Paul Marwick via arch-general
Post by Paul Marwick via arch-general
I'm running three copies of Arch with XFCE as DE. Recently I've noticed
that the normal desktop notification when a removable storage device is
unmount has gone. As a test, I turned on auto-mount. When a USB drive is
plugged in, I'm still getting mount notifications, but nothing when the
device is unmounted. The only indication I see that the device has
unmounted is a change to the desktop icon.
One of my Arch installs isn't used all that often, so hasn't been
updated recently. Its still showing both mount and unmount notifications.
Trouble is, I can go for fairly long periods without using removable
media, so I've no real idea what update caused the change. No idea how
to hunt for it either.
Anyone else seeing this behaviour? Any ideas how to fix it?
Paul.
--
Kind regards,
Met een vriendelijke groet,

Ben Mezger
https://seds.nl
PGP: C473 DDC9 D1B1 40AF 2051 1CF6 18C4 6052 1688 92F7
Loading...