Discussion:
Issue with browser opening in LXDE
(too old to reply)
Giovanni Santini (ItachiSan) via arch-general
2018-06-15 23:12:45 UTC
Permalink
Hi everyone,

I am having an issue which is bothering me recently; I have set up properly the default browser within LXDE but the links are not handled properly. What it happens is that I click on a link and a windows opens returning
Error: $HOME/$URL: Not existing file or directory
Where $HOME is my home path and $URL is the target URL.
I have no clue regarding what configuration makes it so.
Any suggestions?

Giovanni SantiniComputer scientist and geek
***@yahoo.it (https://link.getmailspring.com/link/1529103998.local-60a99208-1387-v1.2.2-***@getmailspring.com/0?redirect=mailto%3Agiovannisantini93%40yahoo.it&recipient=YXJjaC1nZW5lcmFsQGFyY2hsaW51eC5vcmc%3D)
http://giovannisantini.tk (https://link.getmailspring.com/link/1529103998.local-60a99208-1387-v1.2.2-***@getmailspring.com/1?redirect=%20http%3A%2F%2Fgiovannisantini.tk&recipient=YXJjaC1nZW5lcmFsQGFyY2hsaW51eC5vcmc%3D)
Ralph Corderoy
2018-06-16 09:16:36 UTC
Permalink
Hi Giovanni,
Post by Giovanni Santini (ItachiSan) via arch-general
I have set up properly the default browser within LXDE
How did you do this? What is the default browser?
Post by Giovanni Santini (ItachiSan) via arch-general
Error: $HOME/$URL: Not existing file or directory
Where $HOME is my home path and $URL is the target URL.
A specific example would be useful. Does opening https://google.com
complain about `/home/giovanni/https://google.com', or
`/home/giovanni/google.com', or..?
--
Cheers, Ralph.
https://plus.google.com/+RalphCorderoy
Eli Schwartz via arch-general
2018-06-17 04:22:50 UTC
Permalink
Post by Giovanni Santini (ItachiSan) via arch-general
Hi everyone,
I am having an issue which is bothering me recently; I have set up
properly the default browser within LXDE but the links are not
handled properly. What it happens is that I click on a link and a
windows opens returning Error: $HOME/$URL: Not existing file or
directory Where $HOME is my home path and $URL is the target URL. I
have no clue regarding what configuration makes it so. Any
suggestions?
Which version of xdg-utils?

https://bugs.archlinux.org/task/58707
--
Eli Schwartz
Bug Wrangler and Trusted User
Giovanni Santini (ItachiSan) via arch-general
2018-06-21 13:42:49 UTC
Permalink
Post by Eli Schwartz via arch-general
Which version of xdg-utils?
https://bugs.archlinux.org/task/58707
--
Eli Schwartz
Bug Wrangler and Trusted User
Here it is:
$ pacman -Qs xdg-utils
local/xdg-utils 1.1.3-2
...
Anyways, found out the issue: I tracked down the application used for setting the default browser and it appears to be libfm-pref-apps. For some strange reasons, applying Firefox as default and saving didn't work, but switching to another browser, saving and closing and then setting again properly Firefox did the trick. I am not sure if it can be reproduced by others, but now it works for me; hoping others won't have my same problem.

Regards,
P.S. is not-text-only mail OK here?
Giovanni SantiniComputer scientist and geek
***@yahoo.it (https://link.getmailspring.com/link/1529588122.local-f116c12b-56b9-v1.2.2-***@getmailspring.com/0?redirect=mailto%3Agiovannisantini93%40yahoo.it&recipient=YXJjaC1nZW5lcmFsQGFyY2hsaW51eC5vcmc%3D)
http://giovannisantini.tk (https://link.getmailspring.com/link/1529588122.local-f116c12b-56b9-v1.2.2-***@getmailspring.com/1?redirect=%20http%3A%2F%2Fgiovannisantini.tk&recipient=YXJjaC1nZW5lcmFsQGFyY2hsaW51eC5vcmc%3D)
Loading...